13-01-2015 11:11 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse bedrijf SunEdison investeert in India $ 4 mrd dollar in een nieuwe fabriek voor zonnepanelen. De fabriek is de grootste in zijn soort in India.

SunEdison vormt een joint venture met het Indiase conglomeraat Adani Enterprises, dat onder andere actief is in de lokale elektriciteitssector. Volgens persbureau Bloomberg bedraagt de productiecapaciteit van de fabriek 7,5 gigawatt. Dat is het vermogen dat de jaarproductie aan zonnepanelen kan leveren.

De Indiase minister president Modi kondigde eind 2014 aan de doelstellingen voor hernieuwbare energie in India te verhogen. In 2022 moet het land 100 gigawatt aan zonne-energie opwekken.

Pashupathy Shankar Gopalan, SunEdison’s operationeel directeur voor Zuid-Azie en het zuiden van Afrika, in Bloomberg: "De fabriek past uitstekend in de groeiambities van het land voor zonne-energie. En ook bij het doel om de Indiase maakindustrie te versterken.”

SunEdison

SunEdison is vooral in de Verenigde Staten een grote ontwikkelaar en beheerder van zonne-energie-installaties. Eind vorig jaar kondigde het de overname van First Wind aan. Sinds deze transactie heeft het bedrijf ook grote windparken in de portfolio.

Naast het beheer van de windparken en zonneweides heeft SunEdison ook posities stroomopwaarts in de keten. In zijn fabrieken produceert en assembleert het zonnepanelen.

 

Bron: Bloomberg | Foto: Jeremy Levine, via Flickr