24-01-2015 09:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Drie nieuwsberichten die u niet mag missen. In drie keer 30 seconden. Iedere zaterdag presenteert DuurzaamBedrijfsleven.nl de best gelezen verhalen. Over innovatie, een doorbraak in duurzaam ondernemen en opvallend nieuws.

 

1. Lease-zonnepanelen voor BigSolar eerste grote stap

 

De Amsterdamse start-up BigSolar start donderdag met zijn leaseconcept voor zonnepanelen. Directeur Philip Elias: “Met ons leasemodel bieden we klanten een geen-gedoe-garantie.”

BigSolar ontzorgt huiseigenaren in de aankoop van zonnepanelen, neemt de volledige investeringskosten op zich en blijft verantwoordelijk voor het systeem. In eerste instantie komt het leasemodel beschikbaar voor 2.000 Amsterdamse huishoudens. Daar komt op korte termijn Utrecht bij en uiteindelijk heel Nederland.

Meer weten? Lees verder.

 

2. Drie Nederlandse bedrijven in duurzame Global 100

 

Drie Nederlandse bedrijven hebben een plaats verworden in de duurzame Global 100. Opvallende stijger is Philips.

Philips is het hoogst genoteerd op plaats 25, gevolgd door Wolters Kluwer op plaats 52 en ASML Holding op plaats 95. De lijst van de honderd meest duurzame bedrijven ter wereld is samengesteld door het Canadese adviesbureau Corporate Knights. Het bureau presenteerde de Global 100 op het World Economic Forum in Davos.

Meer weten? Lees verder.

 

3. Nederlandse design fles Dopper gelanceerd in de VS

 

De duurzame Dopper is voortaan ook verkrijgbaar in de Verenigde Staten en Canada. Het Nederlandse bedrijf heeft een exclusieve overeenkomst gesloten met distributeur Preserve.

De herbruikbare design fles van Dopper van gerecycled plastic stimuleert de consumptie van kraanwater en vermindert de hoeveelheid afval van PET-flessen. “Wij zijn heel trots op de samenwerking met een erkende naam als Preserve,” zegt oprichter Merijn Everaarts van Dopper.

Meer weten? Lees verder.

Foto Header: Planetmonkey, via Flickr