05-02-2015 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Dubai gaat als eerste miljoenenstad ter wereld alle overheidsauto’s laten rijden op biodiesel. De biobrandstof is bovendien lokaal geproduceerd uit bakolie.

De hoofdstad van het emiraat heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met de lokale biobrandstoffenproducent Neutral Fuels. Dat hebben het bedrijf en het stadsbestuur van Dubai gezamenlijk bekend gemaakt.

Neutral Fuels produceert sinds 2009 biodiesel in de Verenigde Arabische Emiraten. Het kreeg als eerste bedrijf in Dubai een officiële licentie voor de productie van schone brandstoffen. Neutral Fuels is onder meer actief in Australië, HongKong, China en Zuid-Afrika.

Groene stad

Het emiraat heeft beperkte eigen olie- en gasvoorraden en is voor zijn inkomsten afhankelijk van de financiële dienstverlening. Die is in de jaren negentig uit de grond gestampt.

Het stadsbestuur wil Dubai de komende dertig jaar volledig verduurzamen. Daarvoor zijn onder meer maatregelen genomen voor verantwoord gebruik van energie en brandstof, en duurzaam transport.

In de hele stad heeft Neutral Fuels herbruikbare containers staan waar bedrijven en particulieren hun bakolie kunnen inleveren. Het concern verwacht miljoenen liters per jaar te verwerken. Dat is ruim voldoende voor het wagenpark van de ambtenaren van Dubai.

Bron: Neutral Fuels, Arabian Gazette | Foto: Lars Plougmann, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)