09-02-2015 14:00 | Door: Erik Verheggen

Arnold Schwarzenegger is terug en dit keer met een oproep om klimaatverandering te ‘termineren’. De acteur sprak tijdens de veiligheidsconferentie in München voor een groep politici.

Schwarzenegger vloog in vanaf de filmset van de nieuwste Terminatorfilm om voor een aantal politici te spreken over hernieuwbare energie. Hij wees erop dat de economie van de staat Californië in 2014 3,6 procent gegroeid is door focus op hernieuwbare energie. “Milieudoelstellingen hebben bovendien een groot aantal banen opgeleverd”, zei hij. Schwarzenegger was in München om het nieuwe beleidsrapport 'The Future of Energy' te presenteren.

 

Zonnepanelen

 

‘Arnie’ bleek een groot fan te zijn van de Indiase IPCC-voorzitter Pachauri. Schwarzenegger woonde dit weekend ook een top bij over duurzame groei in de Indiase stad Delhi. In de deelstaat Gujarat - volgens de voormalige gouverneur ‘het Californië van India’ - bestaan plannen om een groot aantal kanalen te overdekken met zonnepanelen. “Ik ben een actieheld in films, maar Pachauri is de held van de duurzame wereld”, zei Schwarzenegger tegen The Daily Mail.

De acteur riep op om duurzaamheid niet tot een zuiver politiek onderwerp te maken. “We moeten nu strijden tegen klimaatverandering, niet alleen tijdens duurzaamheidstoppen.”

The Daily Mail, NY Times, Huffungton Post | foto: Eva Rinaldi, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)