10-02-2015 12:15 | Door: Erik Verheggen

Particulieren kunnen afgedankte zonnepanelen voortaan inleveren bij 90 procent van alle gemeenten. Wecycle werkt daarvoor nu samen met PV Cycle.

PV Cycle Nederland is een collectief dat vanuit de producentenverantwoordelijkheid de inzameling en recycling van zonnepanelen regelt. Wecycle doet hetzelfde voor afgedankte elektrische apparaten en lampen.

Installateurs die gebruikte zonnepanelen willen afdanken, kunnen voortaan terecht bij zowel de brenglocaties van PV Cycle als van Wecycle. Het totaal aantal inleverpunten komt hiermee voor hen op 46. De samenwerking betekent ook dat consumenten hun zonnepanelen voortaan zelf naar de gemeentelijke milieustraat kunnen brengen. Daarna gaan de afgedankte panelen naar de regionale sorteercentra van Wecycle.

Recycling

Jan Clyncke, Managing Director van PV Cycle: “Samenwerken met Wecycle betekent dat wij over een adequate, nationale inzameloplossing beschikken voor kleine hoeveelheden afgedankte fotovoltaïsche zonnepanelen.”

Ook is blij met de samenwerking. "Wecycle vindt het belangrijk afspraken te maken met een partij als PV Cycle die staat voor goede inzameling en verantwoorde recycling,” zegt directeur Jan Vlak van Wecycle. “Wij transporteren de zonnepanelen naar een van onze sorteercentra. Daar staat een inzamelbox van PV Cycle. Zo komen ook deze panelen goed terecht.”

Bron: PV Cycle | foto: Wecycle