13-02-2015 13:00 | Door: Willemien Groot

Procter and Gamble bouwt in de Verenigde Staten een biomassacentrale met een vermogen van 50 megawatt. De centrale levert alle stoom voor de papierfabriek in Georgia.

De faciliteit van P&G in de stad Albany, in de Amerikaanse staat Georgia, produceert vooral toiletpapier. De fabriek is een van de grootste productielocaties van P&G in de VS.

He elektriciteitsbedrijf Constellation bouwt de biomassacentrale en is verantwoordelijk voor het beheer en de operationele kosten. De centrale levert 100 procent van de stoom die de fabriek nodig heeft. Daarnaast levert de centrale stroom aan de elektriciteitsmaatschappij Georgia Power.

 

Energiedoelstelling

 

De fabriek in Albany heeft al 30 jaar een eigen, veel kleinere biogasinstallatie op het terrein staan. De centrale verwerkt houtafval dat anders op de composthoop zou zijn beland. De installatie levert tot 30 procent van de stoombehoefte. De nieuwe centrale is volgens P&G niet alleen groter, maar ook veel efficiënter.

De producent van consumentenartikelen heeft duidelijke energiedoelstellingen opgenomen in zijn duurzaamheidsrapport. In 2020 moet 30 procent van de totale energiemix van P&G afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen.

De bouw van het complex levert de komende twee jaar ongeveer 500 nieuwe arbeidsplaatsen op. De biomassacentrale komt midden 2017 online.

Bron: Procter&Gamble, Atlanta Business Chronicle | Foto: Mike Mozart, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)