16-02-2015 14:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse Ener-G heeft in Groot Brittannië indirect bijna 4 megaton aan CO2-emissies voorkomen. Klanten met een warmtekrachtkoppeling besparen gemiddeld 20 procent op de uitstoot.

Supermarkten van Tesco en Sainsbury’s, grote hotelketens, industriële partijen en ook de Britse koninklijke familie maken allemaal gebruik van de CO2-besparende WKK’s van Ener-G. De Britse leverancier van warmtekrachtcentrales meldt dat haar klanten in 2014 samen ongeveer evenveel CO2 bespaard hebben als 125.000 auto’s jaarlijks uitstoten.

“In een tijd van hoge energierekeningen besparen organisaties met een co-generatiecentrale tot 40 procent op de energiekosten, en reduceren ze tegelijkertijd de milieu-impact,” zegt Heather Foster, Corporate Accountmanager bij Ener-G. “Met het zelf opwekken van warmte en elektriciteit beschermen ze zich daarbij ook tegen stroomuitval en andere problemen op het elektriciteitsnet.”

 

Warmtekrachtkoppeling

 

Co-generatie van elektriciteit en warmte maakt het mogelijk een veel hoger rendement uit brandstoffen te halen. Ongeveer 85 procent van de energie in biogas, aardgas of stookolie komt met een warmtekrachtkoppeling ten goede aan het energiegebruik van een gebouw. Voor stroom uit bijvoorbeeld steenkool is dat vaak nog geen 40 procent.

Ener-G is marktleider in Europa en levert WKK-installaties van 4 kilowatt tot meer dan 10 megawatt elektrisch vermogen. De typische terugverdientijd voor dergelijke installaties is drie tot vijf jaar. Het Nederlandse Nedalco is sinds 2003 onderdeel van het Britse Ener-G concern.

Bron: PRweb, Ener-G | Foto: Martin Pettitt, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

WKK