16-02-2015 17:28 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Zuid-Koreaanse bedrijf LG Chem bouwt accusystemen voor vier zonne-energiecentrales in Japan. Samen krijgen de systemen een capaciteit van 124 megawattuur.

Voor de Japanse Green Power Development Corporation bouwt LG Chem vier opslagsystemen, elk met een capaciteit van 31 megawattuur. De accusystemen zijn gekoppeld aan vier nieuw te bouwen zonnecentrales. Met de deal is een bedrag van ruim € 270 mln gemoeid.

LG Chem is Zuid-Korea's grootste accuproducent. Vanwege LG Chem's ervaring met accu's voor elektrische auto’s koos Japan voor de Zuid Koreaanse leverancier. "Japan heeft een zeer strenge regelgeving op het gebied van technologie," zegt Kwon Young, CEO van LG Chem op de site GlobalPost. "We hopen met deze deal ook in Europa en Noord Amerika mooie opdrachten te verwerven.

Sinds de Fukushima ramp in 2011 is Japan bezig met de overstap naar een mix van duurzame energie. De vier accusystemen helpen het gebied aan constante stroomvoorziening, ook als het slecht weer is. In 2017 moeten de systemen in bedrijf zijn.

Bron: Global Post | Foto: Foto: Alex Snyder via Flickr.com Creative Commons (Cropped By DuurzaamBedrijfsleven?)