21-08-2012 15:04 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De crisis in de Duitse industrie voor zonne-energie heeft opnieuw een slachtoffer geëist. Het in surseance verkerende bedrijf Sovello uit Saksen-Anhalt stopt eind deze maand met de productie van zonnepanelen.

De circa 500 resterende werknemers van Sovello komen daardoor definitief op straat te staan.

Sovello vroeg in mei uitstel van betaling aan en probeerde sindsdien tevergeefs een investeerder te vinden. Eerder deze maand kregen al 500 medewerkers hun ontslag. Volgens de bewindvoerder van Sovello is het echter niet mogelijk om door te gaan zonder verdere verliezen te lijden en wordt de productie daarom stilgelegd. De vakbonden willen dat het bedrijf een doorstart maakt met steun van de overheid.

Dumpprijzen

De solarindustrie in Duitsland verkeert in een ernstige crisis onder meer door goedkope concurrentie uit Azië. Een delegatie van Europese producenten van zonnepanelen heeft in juli een klacht ingediend bij de Europese Commissie om te klagen over de dumpprijzen van panelen uit China.

Ook het verlagen van subsidies op zonne-energie speelt een rol in de moeilijkheden van Sovello. In april vroeg de grootste Duitse producent van zonnecellen Q-Cells uitstel van betaling aan. Ook dat bedrijf wil een doorstart maken.

Bron: ANP Foto:  Wichita Renewable Energy Group