18-02-2015 13:00 | Door: Thijs ten Brinck

De Nederlandse start-up Zonnepanelendelen heeft voor zijn eigen groei geld nodig. Stichting Doen, een informele investeerder en de nieuwe partij iFund brengen samen een half miljoen in.

WeShareSolar, of ZonnepanelenDelen, is bekend van de crowdfunding-actie voor zonnepanelen op de Euroborg, het voetbalstadion van FC Groningen. Ook op de Amsterdam Arena en andere lege daken kunnen mensen via obligaties investeren in zonnepanelen.

De start-up gebruikt de financiering voor uitbreiding van de IT-activiteiten. Doel is deelnemers aan projecten beter te bedienen met informatie. “Dat vraagt ook om een robuuster platform”, aldus oprichter Sven Pluut op de website Sprout.

Stichting Doen, een niet met name genoemde investeerder en iFund brachten het geld bij elkaar. iFund is afgelopen december gestart als nieuwe investeerder in duurzaamheidsprojecten.

Rockstart

WeShareSolar is een van de start-ups uit de eerste lichting van Rockstart’s Smart Energy Accelerator Program. Ruim duizend crowdfunders brachten via het platform samen al bijna € 1 mln bij elkaar voor zonne-energie op andermans dak.

 Bron: FD, Sprout | Foto: minoru karamatsu, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)