24-02-2015 11:07 | Door: Erik Verheggen

50.000 ton CO2-besparing door stoken op afvalhout. Koning Willem-Alexander wil het wel eens met eigen ogen komen bekijken.

Op vrijdag 13 maart vindt de officiële opening plaats van BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend. Zijne Majesteit de Koning komt de openingshandeling verrichten.

Stadsverwarming Purmerend (SVP) produceert haar warmte met behulp van de BioWarmteCentrale van 44 MWh en twee hulpwarmtecentrales. Door het gebruik van 100.000 ton houtsnippers spaart SVP op jaarbasis ruim 50.000 ton CO2 uit.

Hernieuwbaar

De BioWarmteCentrale wordt gestookt op houtsnippers die beschikbaar komen uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. De houtsnippers zijn een bijproduct uit het reguliere beheer van bos, natuur en landschap. Het afvalhout is een duurzame, hernieuwbare grondstof en volgens Stadsverwarming Purmerend CO2-neutraal.

Met de centrale voorziet Stadsverwarming Purmerend haar 25.000 klanten voor 80 procent van groene warmte. Het is daarmee naar eigen zeggen het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland.

Bron: Stadsverwarming Purmerend | foto: Stadsverwarming Purmerend