25-02-2015 12:35 | Door: Willemien Groot

Het Zeeuwse energiebedrijf Delta wil geen windparken meer bezitten. Het bedrijf gaat ze nog wel bouwen, maar zet de windparken daarna direct in de verkoop.

Dat heeft Delta-topman Arnoud Kamerbeek dinsdag gezegd tijdens de aandeelhoudersvergadering, meldt het Financieele DagbladDelta wil de windstroom wel blijven verkopen.

Volgens Kamerbeek is die nieuwe strategie ingezet om de schuldpositie van het bedrijf te verbeteren. De huidige schuld van Delta bedraagt volgens de topman € 559 mln. Daarnaast heeft het energiebedrijf een kredietwaardering BBB. Als gevolg daarvan betaalt Delta als eigenaar van windparken hoge lasten.

 

Investering

 

“We kunnen dus beter na de bouw het park met winst verkopen, bijvoorbeeld aan een pensioenfonds”, zegt Kamerbeek in het FD. Volgens Kamerbeek zijn windparken voor pensioenfondsen een goede investering, omdat er een gegarandeerde subsidie opzit van vijftien jaar en pensioenfondsen een lagere rente hebben. Volgens het FD zou pensioenbeheerder APG belangstelling hebben voor het idee.

Bron: FD | Foto: Eneco