05-03-2015 19:34 | Door: Thijs ten Brinck

Het gasverbruik van sportclubs kan met simpele ingrepen tot wel 15 procent omlaag. Energiebedrijf Nuon start een wedstrijd en bewustwordingscampagne.

Negen sportclubs kunnen met slimme besparingsmaatregelen de totale energierekening van het afgelopen jaar terugverdienen. Nuon looft voor de clubs die de grootste efficiëntieslag maken een geldbedrag uit van maximaal € 10.000. Ook clubs die geen klant zijn bij Nuon komen in aanmerking voor de prijzen.

Besparen

Steeds meer sportverenigingen hebben moeite de begroting rond te krijgen. Tegelijkertijd gaat veel geld verloren door slecht onderhoud van installaties en een suboptimale afstelling van de thermostaat. Ook op verlichting kunnen de meeste clubs fors besparen.

Naar schatting van Nuon kunnen alle sportclubs samen jaarlijks tot wel € 15 mln euro besparen. Puur door verstandiger met energie om te springen. Zowel de directe energiebesparing als het geldbedrag gekoppeld aan de winst zijn een substantiële bijdrage aan de begroting van de clubs. Gemiddeld gaat 15 tot 20 procent van het verenigingsbudget op aan energiekosten.

Bron: Nuon | Foto: Nuon