28-08-2012 09:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Europese Unie wil vóór eind 2012 de ontwikkelingen en belemmeringen in de handel in de hernieuwbare energiesector in kaart brengen. Ondernemers kunnen hun ervaring uit de praktijk delen.

Welke perspectieven kunnen ontwikkeld worden voor de handel in duurzame energie? Het gaat om energiebronnen zoals wind, water en zon, geothermie en biomassa en om de daarbij behorende apparatuur, technologie en diensten. Tegen welke tarifaire en non-tarifaire belemmeringen loopt het Nederlandse en Europese bedrijfsleven aan in derde landen? Om deze zaken inzichtelijk te krijgen, houdt de Europese Commissie een inventarisatie onder ondernemers.

Vragenlijst

Om informatie te verzamelen, heeft de Europese Commissie een vragenlijst voor ondernemers gemaakt. Ondernemers kunnen de Commissie via deze lijst laten weten welke belemmeringen zij als bedrijf ondervinden op derde markten. Zo kan de Commissie deze belemmeringen aankaarten in overleg met de betreffende landen. Door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) een kopie te sturen van uw inbreng, kan het ministerie ook volgen wat de Commissie doet met uw inbreng.