16-03-2015 10:34 | Door: Thijs ten Brinck

Siemens bouwt een groot windpark in Egypte en ook Masdar investeert groot in hernieuwbare energie. In totaal zal Egypte de komende tijd bijna $ 40 mrd in de energie-infrastructuur investeren.

Op een grote conferentie stelde Egypte de bakens voor de economische groei van het land in de komende jaren. De opdrachten, investeringen en intentieverklaringen vertegenwoordigen een totale waarde van bijna $ 160 mrd.

Het Duitse Siemens sleepte voor meer dan $ 10 mrd aan opdrachten binnen. Onderdeel hiervan zijn de installatie van 2 gigawatt aan windturbines en de bouw van een nieuwe fabriek die windturbinebladen gaat produceren. Verder installeert Siemens een efficiënte, 4,4 gigawatt sterke aardgascentrale.

“Egypte heeft een krachtige en betrouwbare energie-infrastructuur nodig om haar lange termijn doelstellingen voor duurzame economische groei te ondersteunen”, zegt Joe Kaeser, CEO van Siemens op de site Greentech Lead. “Ervaren partners die de specifieke uitdagingen in het land begrijpen helpen Egypte hierbij.”

ACWA Power en Masdar, twee grote investeerders uit de Arabische emiraten, investeren samen $ 2,4 mrd in zonne-energie en windparken. Deze deal is in totaal goed voor een geïnstalleerd vermogen van 4,4 gigawatt.

Naast de investeringen in hernieuwbare energie, sloot Egypte op de conferentie nog veel grotere overeenkomsten voor de bouw van nieuwe kolencentrales en de ontwikkeling van enkele grote gasvelden.

Bron: Greentech Lead | Foto: Mr. Theklan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)