16-03-2015 11:37 | Door: Thijs ten Brinck

Na het faillissement van de leverancier van productiemachines voor zonnepanelen Smit Ovens uit Son, staan er veertien bedrijven in de rij voor een overname en doorstart.

De veertien partijen hebben interesse om de activiteiten van Smit Ovens voort te zetten, zo meldt het Financieele Dagblad. Onder de geïnteresseerden bevinden zich vooral Nederlandse investeerders en industriële partijen. Ook een Chinees bedrijf toonde belangstelling voor het Brabantse bedrijf.

Op woensdag 11 maart sprak de rechter in Den Bosch het faillissement uit. Smit Ovens had zelf op deze beslissing aangestuurd. Op zijn website zegt het bedrijf te willen herstructureren en daarna het merendeel van de activiteiten door te willen zetten. Op korte termijn blijft het failliete Smit Ovens zijn bestaande klanten bedienen.

Solliance

Smit Ovens is een van de samenwerkingspartners in het Nederlandse Solliance-consortium. Samen met ondermeer TNO, de Technische Universiteit Eindhoven en ECN werkt dit platform aan de ontwikkeling van dunne-filmzonnecellen en schaalbare productiemethoden voor deze veelbelovende technologie.

Bron: Smit Ovens, FD, Solar Magazine | Foto: Michael Betke, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)