30-03-2015 12:13 | Door: Thijs ten Brinck

Pretparkketen Six Flags bouwt in New Jersey een groot zonnepark om alle attracties van het Great Adventurepark van duurzaam opgewekte elektriciteit te voorzien.

Het Six Flags Great Adventure pretpark, bij Jackson Township aan de Amerikaanse oostkust, krijgt 21,9 megawatt aan zonnepanelen. Daarmee kan het park zijn achtbanen, zweefmolens en andere attracties voor 98 procent van de tijd volledig van hernieuwbare stroom voorzien.

“We zoeken continu naar kansen om efficiënter te werken en onze rol ten opzichte van het milieu beter in te vullen”, zegt parkpresident John Fitzgerald op de site Ecowatch. “Zonne-energie zal onze afhankelijkheid van schadelijke fossiele brandstoffen significant verlagen.”

Bomen

Hoewel 18.000 bomen moeten plaatsmaken voor de zonnepanelen, zijn plaatselijke milieu-organisaties enthousiast over de plannen. Ter compensatie zal het pretpark in de komende zeven jaar elders 25.000 nieuwe bomen planten. David Beavers van de organisatie Environment New Jersey: "Nu we horen dat Six Flags de bomen herplant, vinden we dit initiatief zeker de moeite waard".

Beavers noemt de zonnepanelen 'een stap in de juiste richting'. Het pretpark krijgt het grootste geïnstalleerd vermogen aan zonnepanelen in de staat New Jersey. 

Bron: Ecowatch | Foto: Massachusetts Office of Travel, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)