03-04-2015 07:43 | Door: Thijs ten Brinck

Het Ierse bedrijf Simply Blue Energy wil voor de kust bij Cornwall 10 megawatt aan vermogen installeren om stroom op te wekken uit golven.

Simply Blue Energy heeft een contract gesloten met het Zweedse bedrijf Seabased Industry AB. Het Zweedse bedrijf bouwt zogenoemde golfenergieconverters, die werken met drijvende boeien. Meedeinend met de golven brengen de boeien een liniare generator in beweging. Deze generators, gemonteerd op de zeebodem, zetten de golfenergie om in elektriciteit.

Simply Blue Energy wil 200 van de generators van Seabased Industry installeren voor de kust van Cornwall, aan de meest zuidelijke punt van Groot-Brittannië. Vanaf 2017 moeten de golfenergieomzetters samen 10 megawatt elektriciteit leveren.

Seabased installeerde eind maart 2015 zelf al 36 van zijn generators voor de Zweedse kust. “De succesvolle uitrol van deze pilot sterkt ons vertrouwen in de technologie van Seabed, en in golfenergie in het algemeen”, zegt Sam Roch-Perks, CEO van Simply Blue Energy. “We kijken er naar uit om de eerste golfcentrale in Groot Brittannië, en bovendien de grootste van de wereld, te bouwen.”

Bron: SeeNews | Foto: Wonderlane, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)