13-04-2015 07:48 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse brandstofcelspecialist Intelligent Energy neemt een bedrijfsonderdeel over van het Franse concern Société Bic. Intelligent Energy brengt draagbare brandstofcellen naar de consumentenmarkt.

Société Bic is een Franse specialist in wegwerpproducten die veel mensen kennen van de balpoints. Bic produceerde ook brandstofpatronen voor gebruik in draagbare brandstofcellen. Deze divisie is door het Britse bedrijf Intelligent Energyvoor $ 15 mln overgenomen.

“Nu mensen steeds meer draadloze technologie gebruiken, naderen we in rap tempo het punt dat we niet meer afhankelijk willen zijn van een vast stopcontact om de gadgets op te laden”, zegt Henri Winand, CEO van Intelligent Energy. “De overname van Bic’s brandstofceldivisie is een belangrijke stap in het realiseren van onze visie.”

Intelligent Energy levert brandstofcelsystemen voor de autobranche, voor scooters en voor het opladen van mobiele elektronica. Intelligent Energy wil de nichemarkt voor draagbare brandstofcellen uitbouwen tot een massamarkt voor de gewone consument. De productiefaciliteiten en verschillende patenten van Bic’s brandstof-cartridges moeten het bedrijf daar bij helpen.

Bron: BusinessGreen | Foto: Rodrigo Gianesi, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)