14-04-2015 16:21 | Door: Thijs ten Brinck

Dewa, de elektriciteits- en waterautoriteit in Dubai, breidt een bestaand zonnepark in fases uit. Uiteindelijk moet er 3 gigawatt aan elektriciteit opgewekt worden.

Het betreffende zonnepark is nu 13 megawatt groot. In 2019 is het uitgebreid tot een opwekcapaciteit van 1 gigawatt. In 2030 moet het park voltooid zijn. Dan is het zonnepark 3 gigawatt groot.

Saeed Al Tayer, CEO van Dewa, verwacht dat het park in zijn geheel $ 8,2 mrd zal kosten. Al Tayer deed de aankondiging op een persconferentie in aanloop naar een technologiecongres, dat komende week in Dubai plaatsvindt, zo meldt Gulf News.

Dubai wil in 2030 15 procent van zijn energie opwekken uit zonlicht. Het land investeert naast in het zonnepark ook in een onderzoekscentrum voor onder andere zonne-energie, smart grids en desalinatie van zeewater.

Dewa werkt onder andere samen met het Duitse energiebedrijf RWE. Het bedrijf wil een leidende rol nemen in de regio en heeft onder andere al opdrachten verworven in Turkije en Saoedi Arabië.

Bron: SeeNews, Gulf News | Foto: the_dead_pixel, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)