22-04-2015 12:33 | Door: Willemien Groot

Samsung Renewable Energy en elektriciteitsbedrijf Pattern Energy hebben een overeenkomst gesloten voor de afname van windstroom door de Canadese provincie Ontario. De overeenkomst is onderdeel van een veel grotere investering met een waarde van $ 5 mrd.

Samsung Renewable Energy ontwikkelt in Ontario met het elektriciteitsbedrijf Pattern Energy een groot aantal wind- en zonneparken met een totaal geïnstalleerd vermogen van 970 megawatt. De meest recente overeenkomst voor stroomafname (PPA) over een periode van 20 jaar met de netbeheerder, betreft een windpark met een geïnstalleerd vermogen van 100 megawatt. De bouw begint in 2016 en de oplevering staat gepland voor 2017.

Het concern investeert samen met enkele grote elektriciteitsmaatschappijen $ 5 mrd in hernieuwbare energieprojecten in Canada. Volgens Samsung is sprake van de grootste private investering in Ontario voor hernieuwbare energie. Die resulteert in het grootste cluster wind- en zonneprojecten ter wereld. De investeringen dekken de ontwikkeling, de bouw en de exploitatie.

Volgens het elektronicaconcern is voor Ontario gekozen, omdat de provincie de grootste producent is van hernieuwbare elektriciteit in Canada. Dat wil zeggen dat de infrastructuur voor de bouw van de parken en het transport van de opgewekte elektriciteit al aanwezig is. Daarnaast heeft de regio directe toegang tot de Amerikaanse markt, wat mogelijkheden biedt voor de export.

Bron: Samsung Renewable Energy, Windpower Monthly | Foto: David J. Laporte, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)