30-04-2015 17:00 | Door: Thijs ten Brinck

De tweede lichting start-ups in de Smart Energy Accelerator van Rockstart heeft zich gepresenteerd aan investeerders. Op de Demoday hadden de jonge bedrijven veel nieuws te melden.

Drie start-ups die eind januari dit jaar begonnen aan het Smart Energy Accelerator Program wisten al een vervolginvestering aan te trekken. Ook sloten enkele start-ups partnerschappen met aansprekende partijen als Alliander en IBM.

“De startups in dit programma laten zien dat de energietransitie interessante kansen biedt voor ondernemers”, zegt Yme Bosma, programmadirecteur bij Rockstart. “Daarnaast zien we dat er vanuit investeerders steeds meer aandacht is voor bedrijven op het gebied van schone en slimme energie.”

We zien steeds meer aandacht voor slimme energie vanuit investeerders.

De Nederlandse start-up Bleeve bijvoorbeeld, sloot al met vijftien gemeenten een overeenkomst voor het gebruik van de sociale marktplaats voor energiebesparingsmaatregelen. Het platform, dat ook buren koppelt en inzicht geeft in financieringsmogelijkheden, ontving recent support van stichting DOEN.

De start-up WireWatt uit Mexico heeft in eigen land al een groot bedrijf  aan zich weten te binden. De jonge onderneming koppelt duurzame energieprojecten aan investeerders. Op dit moment wordt voor $ 800.000 aan projecten georganiseerd.

Capacity Energy uit Nederland helpt energie-intensieve bedrijven slim in te spelen op de beschikbaarheid van zonne- en windenergie, en de daar aangekoppelde elektriciteitsprijzen. Capacity Energy maakt daarbij gebruik van de flexibiliteit in productieprocessen die normaal gesproken volcontinu draaien. De start-up heeft in Scholt Energy Control een partner gevonden die het bedrijf toegang kan geven tot een groot aantal zakelijke klanten.

rockstart demoday

Naast Bleeve, Wirewatt en Capacity Energy gaven nog zes start-ups een pitch in de volgepakte Kromhouthal in Amsterdam. Halverwege mei volgt alweer de volgende uitdaging. Dan pakken de Rockstart start-ups het podium tijdens de Ecosummit conferentie in Berlijn.

Bron: Rockstart | Foto's: Rockstart