27-09-2012 11:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Google maakt niet alleen gebruik van groene energie, het bedrijf  investeerde ook in Amerika’s grootste windmolenpark.

Woensdag werd bekend dat internetbedrijf Google  zo’n 48 megawatt aan windenergie zal kopen van het Canadian Hills windproject, om haar datacenter in Oklahoma van energie te voorzien. Dit is echter haast een schijntje vergeleken met Google’s andere windambitie. Afgelopen weekend werd, mede dankzij financiële steun van Google, één van ’s werelds grootste windmolenparken op land in gebruik genomen, goed voor een vermogen van 845 megawatt.

The Shepherds Flat

Het project draagt de naam ‘The Shepherds Flat’.  Jaarlijks zal het windmolenpark ongeveer 2 miljard kilowattuur aan energie produceren.  Dit zorgt voor een vermindering van de CO2-uitstoot  van zo’n  1,4 miljoen ton. Het project is niet alleen goed voor een flinke energieopbrengst en een vermindering van de CO2-uitstoot, maar zal de staat Oregon naar verwachting jaarlijks zo’n $37 mln

(€28,7 mln) opleveren.

Google investeerde zo’n $100 mln (€77,3 mln) in het project. De andere $400 mln (€309,3 mln) werd opgebracht door investeerders waarvan de bekendste GE Energy Financial Services.

Trend

De activiteiten van Google  staan niet op zichzelf. Volgens de Corporate Renewable Energy Index (CREX), een ranking van bedrijven op basis van vrijwillige hernieuwbare energie-inkoop,  maken steeds meer bedrijven gebruik maken van hernieuwbare energie en ook direct investeren in een hernieuwbaar energieproject .

Bron: Environmental Leader

Foto: Colin PDX