18-05-2015 14:57 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse Green Investment Bank en het Duitse Energiebedrijf E.on worden samen eigenaar van het Rampion Offshore windproject. Het windpark zal in september 2018 in bedrijf komen.

Het Rampion project, 13 kilometer uit de kust bij het Engelse Sussex, krijgt 116 windturbines met een geïnstalleerd vermogen van in totaal 400 megawatt.

“Dit is een mijlpaal in dit strategisch belangrijke project”, zegt Tony Cocker, CEO van de Britse tak van E.on. “Het zou wel eens de grootste investering in Groot-Brittannië kunnen zijn dit jaar.”

De Green Investment Bank brengt € 327 mln in, Eon financiert het resterende deel van de in totaal € 1,9 mrd. De bouw kan van start nu de financiering rond is. Het project zal eind 2018 operationeel zijn.

Green Investment Bank

De Green Investment Bank (GIB) is een ontwikkelingsbank van de Britse overheid, met een oorlogskas van € 5,2 mrd om te investeren in duurzame projecten. Het Rampion project is het zevende offshore windpark waarin de GIB participeert.

Energiebedrijf E.on kondigde vorig jaar aan al zijn energiecentrales op fossiele brandstoffen af te stoten. Het Duitse bedrijf behoort wereldwijd tot de drie grootste partijen in de offshore windenergie.

Bron: Bloomberg, Eon | Foto: Green Investment Bank