05-06-2015 10:20 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse bedrijf Advanced Microgrid Solutions heeft de Powerpack-accu’s van Tesla gekozen voor zijn grootschalige energieopslagprojecten in de VS.

Advanced Microgrid Solutions (AMS) zal de komende tijd tot 500 megawattuur aan energieopslag installeren in private elektriciteitsnetwerken van haar klanten. De accu’s van Tesla Energy krijgen daarmee een grote toepassing op industrieterreinen en in commercieel vastgoed.

“Tesla sprong er voor ons uit dankzij de focus op prestatie en design”, zegt Susan Kennedy, CEO van AMS. “Onze projecten vereisen intelligente, krachtige en schaalbare stroomopslag.”

Virtuele energiecentrales 

AMS installeert bij haar klanten lastmanagementhardware en software, waar de accu’s onderdeel van zijn. Dit maakt van de betrokken bedrijven Hybrid-Electric Buildings, die inspelen op de actuele stroomprijzen en die het lokale elektriciteitsnet ondersteunen. De eerste installatie van AMS komt in Californië. 

"Het gaat ons om het inbouwen van veerkrachtigheid in het elektriciteitsnet", zegt Jackalyne Pfannenstiel, medeoprichter van AMS. "Elektriciteitsopslag helpt bedrijven die met demand response systemen de beschikbare capaciteit en flexibiliteit te vergroten. Het verandert de manier waarop het elektriciteitsnetwerk werkt volledig."

De thuis- en bedrijfsbatterijen van Tesla domineerden vorige maand het nieuws, maar ook in de eerste week van juni is er al weer een en ander te melden. Naast de grote deal met AMS sloot Tesla Energy ook deals met het Amerikaanse energiebedrijf Southern Company en met de Ierse netbeheerder Gaelectric.

Bron: AMS | Foto: Sarah Tzinieris, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)