11-06-2015 10:26 | Door: Thijs ten Brinck

Nederland is in de laatste editie van de Renewable energy country attractiveness index (RECAI) van consultancybureau EY een plek gestegen.

Consultancybureau EY, voorheen Ernst & Young, zet in het rapport de 40 aantrekkelijkste landen voor investeringen in hernieuwbare energie op een rij. In deze editie geeft EY daarnaast extra aandacht aan de kansen voor energieopslag.

Nederland stijgt in de editie van juni 2015 van plaats 13 naar 12. Deels omdat Nederland iets aantrekkelijker is geworden maar vooral omdat Zuid Korea een aantal plaatsten is gezakt. Zuid Korea stond in de editie van maart 2015 nog op 12.

India en Zuid Afrika

Op een paar uitzonderingen na zijn alle landen die EY in de ranking opneemt aantrekkelijker geworden voor duurzame energieprojecten. De grootste verschuivingen vonden plaats in de mediterrane regio, Zuid-Afrika en India. India neemt met zijn grote duurzame ambities plaats vier over van Japan. Egypte, Marokko en Zuid-Afrika klommen allen twee plaatsen op de ranglijst.

EY neemt in haar beoordeling onder andere het lokale klimaat, de politieke en publieke steun voor hernieuwbare energie en de staat van de energie-infrastructuur in de landen mee. Ook factoren als economische en politieke stabiliteit, valutavoordelen, beschikbaarheid en productiecapaciteit voor energietechnologie weegt EY mee.

Bron: SeeNews, EY | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)