11-06-2015 12:26 | Door: Thijs ten Brinck

De Koreaanse elektronicagigant LG presenteert op de Intersolar in München nieuwe zonnepanelen met een maximaal opwekvermogen van 320 watt per paneel.

De nieuwe Neon zonnepanelen van LG zijn een doorontwikkeling van hoogrendementszonnepanelen die het bedrijf nu al in massaproductie heeft. Deze produceren 305 watt per paneel. Voor normale panelen is 230 tot 250 watt gangbaar.

“In deze zeer concurrente markt is het cruciaal om te blijven innoveren”, zegt Lee Chung-Ho, hoofd van LG’s solardivisie. “De tweede generatie van onze Neon zonnepanelen kan een belangrijke bijdrage leveren aan het oplossen van complexe uitdaging op het gebied van milieu.”

Kleine daken

De monokristallijne zonnepanelen behalen het hoge rendement onder andere met innovatieve cirkelvormige bedrading. Deze verlagen enerzijds de elektrische weerstand en zorgen er anderzijds voor dat invallend zonlicht beter wordt opgenomen door de zonnecellen.

De zonnepanelen wekken met hetzelfde oppervlak veel meer duurzame stroom op dan gemiddeld in de markt. Zo maakt LG het voor huiseigenaren met weinig geschikt dakoppervlak toch mogelijk zoveel mogelijk van het stroomverbruik zelf duurzaam op te wekken.

Bron: Tweakers, Korea Newswire| Foto: Sterling College, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)