15-06-2015 18:09 | Door: Thijs ten Brinck

Het Franse olieconcern Total is in overleg met de Boliviaanse regering en energiebedrijven voor de ontwikkeling van een zonnepark met een vermogen van 500 tot 800 megawatt.

Dat schrijft de website Photon op basis van de Boliviaanse krant Patria Nueva. Bolivia is een van de landen met de grootste zoninstraling ter wereld. Per vierkante meter valt er dagelijks ruim 6 kilowattuur aan zonlicht op de Boliviaanse grond. Dat is twee tot drie keer meer dan in Nederland.

Toch zijn er in Bolivia nog weinig grote zonneparken. De grootste park meet 1,7 megawatt. Dat is een voorloper van een 5 megawatt sterke installatie, die panelen van het Chinese Yingli Solar krijgt. Het Franse Total lijkt de markt voor zonne-energie in het Zuid-Amerikaanse land dus in een stroomversnelling te brengen.

Investeren in zonne-energie betekent voor de Franse oliereus zelf overigens geen revolutie. Total is een van de grootste aandeelhouders van het Amerikaanse Sunpower en daarmee ook zeer betrokken bij de yieldco 8point3 ,die Sunpower samen met First Solar naar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq brengt.

Bron: Photon | Foto: M M, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)