17-06-2015 09:41 | Door: Thijs ten Brinck

Technisch dienstverlener Cofely zet in op open innovatie en participeert in drie Nederlandse incubators voor start-ups die bijdragen aan de duurzame energietransitie.

Cofely gaat start-ups die zijn aangesloten bij de Amsterdamse incubator Rockstart en Yes!Delft van de Technische Universiteit Delft, ondersteunen via het klantennetwerk en helpen de verbinding te maken met de praktijk.

In Eindhoven gaan werknemers van Cofely tijdelijk zelf als start-up aan de slag. Met hulp van studenten van de Technische Universiteit Eindhoven zullen de werknemers, buiten het moederbedrijf, versneld een eigen innovatie naar de markt te brengen.

“Cofely gelooft in een open innovatie-aanpak samen met klanten, partners en leveranciers”, zegt Guido Frenken, algemeen directeur van Cofely West Nederland. “Niet alleen door analyse, maar ook door concrete toepassing met pilots mogelijk te maken en innovatie in praktijk te brengen. Daarbij staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop.”

Cofely gaat de start-ups verder helpen, maar verwacht via de programma’s ook zijn eigen dienstverlening verbreden. De innovaties van de jonge bedrijven en de integrale aanpak van Cofely maken klanten van de dienstverlener effectiever en competitiever.

Bron: Cofely | Foto: Rockstart