24-06-2015 12:03 | Door: Thijs ten Brinck

De Britse start-up Powervault belooft een 4 kilowattuur grote thuisbatterij te kunnen maken, leveren en installeren voor een prijs rond de € 3.000.

Powervault heeft recent een geslaagde crowdfundcampagne afgerond via het Britse platform Crowdcube. De start-up heeft net iets meer dan € 1 mln opgehaald, bijna twee keer zoveel als het doelbedrag. Powervault gaat het geïnvesteerde geld gebruiken om de komende 3 jaar 10.000 systemen te leveren aan klanten.

De Britse start-up biedt huishoudens met zonnepanelen de kans om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom zelf te gebruiken. Net zoals Tesla doet met de Powerwall thuisbatterij. Waar Tesla alleen de batterij verkoopt, levert Powervault een compleet pakket. Inclusief omvormers en randelektronica.

"Tesla en andere acculeveranciers bieden met alleen een accu slechts een deel van de oplossing", zegt Powervault in een persbericht. "Wij leveren een compleet energieopslagsysteem, dat binnen een uur is geïnstalleerd."

Gigaconcurrentie

Powervault heeft zijn eerste systemen al verkocht en hoopt binnen vijf jaar een 'Britse huishoudnaam' te zijn, met dan in totaal 50.000 verkochte systemen. Tegen die tijd moet de prijs van de systemen gezakt zijn tot onder de € 1.500.

Het jonge bedrijf, verbonden aan de Europese incubator Climate-KIC, moet dan niet alleen de batterijen uit Tesla's gigafabriek maar onder andere ook de producten van BMW en Mercedes van zich afslaan in de strijd om marktaandeel in Groot Brittannië en de rest van de wereld.

Bron: Powervault, Crowdcube, Solar UK | Foto:Blu-news.org, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)