06-11-2012 10:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Verenigde Staten zitten niet stil als het gaat om schone energie. In het tweede kwartaal van dit jaar zijn een record aantal patenten toegekend in de Amerikaanse schone energiesector.

Dat blijkt uit de resultaten van een rapport van het Amerikaanse advocatenkantoor Heslin Rothenberg Farley & Clean Energy Mesiti PC's Patent Growth Index (CEPGI). De resultaten van het rapport wijzen op een positieve trend.

In april, mei en juni 2012 zijn bijna 50 procent meer patenten toegekend in de schone energiesector dan in dezelfde periode een jaar geleden. Met 786 patenten is dit het hoogste kwartaal sinds  het bijhouden van CEPGI begon in 2002.

Groei in biobased economy

De meeste activiteit is te zien in de brandstofcellenindustrie. De 264 patenten waren goed voor bijna een vierde van het totaal. De innovaties voor brandstofcellen worden op de voet gevolgd door zonne-energie met 211 patenten.

De grootste groei is te zien in de biomassa en –brandstofsector. Het aantal patenten is ten opzichte van vorig jaar bijna verdubbeld. En met een toename van 65 procent gaat het ook de windenergiesector voor de wind.

Autofabrikant Toyota is met 46 patenten koploper wat betreft innovatie in schone energie en investeerde vooral in brandstofcellen. Energieproducent GE haalde met 43 patenten de tweede plek.

Bron: Environmental Leader

Foto: Matthew Knott