13-07-2015 14:39 | Door: Thijs ten Brinck

Het Italiaanse duurzame energieconcern Enel Green Power heeft met de Chileense energiemaatschappij Endesa een contract gesloten voor de afname van hernieuwbare elektriciteit uit drie nieuwe projecten.

Endesa en Enel Green Power hebben een power purchase agreement ter waarde van € 3,5 mrd gesloten. Enel Green Power gaat in Chili een nieuw windpark, een zonnecentrale en een geothermische elektriciteitscentrale bouwen.

De investeringen in de drie projecten bedragen gezamenlijk ongeveer $ 800 mln. Endesa neemt de duurzame elektriciteit die deze centrales produceren voor de komende 25 jaar af.

Op dit moment heeft Enel Green Power in Chili al 600 megawatt aan duurzame energieproductie in bedrijf. Onder het contract met Endesa komt daar 300 megawatt aan hernieuwbare capaciteit bij. 

1.200 megawatt

De geothermische elektriciteitscentrale wordt voor Enel de eerste in Chili. Het Italiaanse energiebedrijf heeft in het land al 340 megawatt aan windparken, 154 megawatt aan zonne-energie en ruim 90 megawatt aan waterkrachtcentrales.

Naast het contract met Endesa heeft Enel Green Power nog 300 megawatt aan nieuwe projecten in Chili in de pijplijn.

Bron: Bloomberg, Enel Green Power | Foto: Lance Cheung, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven