16-07-2015 12:27 | Door: Thijs ten Brinck

Het Nederlandse bedrijf Solland Solar heeft met de Chinese collega Trina een contract gesloten voor een grote levering zonnecellen. Solland verhoogt de capaciteit van 180 naar 300 megawatt.

Voor het Chinese Trina Solar gaat Solland 200 megawatt aan zonnecellen leveren, voor verkoop op de Amerikaanse markt. Trina omzeilt op die manier de importheffingen op Chinese zonnepanelen die verkocht worden in de VS.

“Ik ben enorm trots op dit contract”, zegt Massimo Pugliese, CEO van Pufin Power, het moederbedrijf van Solland, in Solar Magazine. “Deze overeenkomst met Trina Solar bevestigt mijn geloof in de zonne-energiesector, zelfs in de zeer moeilijke tijden die achter ons liggen.”

Begin juni werd nog voor een faillissement van Solland Solar gevreesd. De productie lag toen weken stil en de ongeveer 60 werknemers moesten wachten op hun salaris. Voor het nieuwe contract schroeft Solland de productie in Heerlen juist flink op. Ook is op termijn plaats voor 190 medewerkers.

Mogelijk breidt Trina de samenwerking met Trina Solar in de zomer van volgend jaar nog verder uit.

Bron: Solar Magazine, Groene Courant | Foto: Bart Langelaan, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)