28-11-2012 09:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het kabinet heeft fiducie in het plan van de Sociaal-Economische Raad (SER) voor een nationaal akkoord over duurzame groei.

Dat schrijft minister Henk Kamp (Energie) woensdag aan de Tweede Kamer. Een akkoord tussen werkgevers, natuurorganisaties, de bouw en energiesector kan een bijdrage leveren aan de overgang naar een duurzamere economie. De SER drong tijdens de coalitieonderhandelingen al aan op zo'n 'breed energieakkoord'. Daarmee sloot het zich aan bij een soortgelijke oproep van Prins Carlos de Bourbon de Parme.

Dat komt nu van de grond. Volgens Kamp gaat de SER de komende tijd praten over uitgangspunten voor ,,een stabiel en ambitieus energiebeleid voor de lange termijn''. Het energieakkoord zou er volgende zomer moeten kunnen zijn. Het werk bouwt ook voort op de belofte van alle politieke partijen om te werken aan een energieakkoord.

Het kabinet wil steeds meer duurzame energie opwekken: in 2020 moet 16 procent van de energie duurzaam zijn. Kamp ziet in deze snelle ontwikkelingen op het gebied van wind- en zonne-energie, biomassa en geothermie kansen voor Nederlandse ondernemers.

Bron: ANP