29-07-2015 18:02 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse Sungevity gaat in Groot Brittannië samenwerken met energiebedrijf E.on. De bedrijven spelen samen in op de groeiende interesse voor zonnepanelen onder de Britten.

Het Amerikaanse Sungevity maakte in 2014, met de overname van het Nederlandse bedrijf Zonline, de stap naar het Europese vasteland. Nu gaat het bedrijf samen met de Duitse energiegigant E.on ook de Britse markt op.

“Onze expansie naar Groot Brittannië is een goed voorbeeld van hoe een zonnepanelenleverancier en een groot energiebedrijf samen kunnen werken in de energietransitie”, zegt Andrew Birch, CEO van Sungevity. “Het uitbreiden van de samenwerking met E.on is een belangrijke stap op weg naar een duurzame toekomst voor komende generaties.”

Groot Brittannië installeerde in 2014 de meeste zonnepanelen van Europa. Met 2,4 gigawatt aan nieuwe capaciteit was het land goed voor bijna een derde van de totale groei in opwekcapaciteit met zonne-energie in de EU.

Opbrengstgarantie

E.on en Sungevity sloten na de overname van Zonline vorig jaar al een samenwerking in Nederland. Later in 2014 benaderden de partijen samen ook klanten in Duitsland.

Sungevity gebruikt een innovatief systeem om op afstand de geschiktheid van een dak voor zonnepanelen te beoordelen. Via de online tools kunnen klanten direct een zonnepaneleninstallatie ontwerpen en bestellen.

Sungevity geeft een garantie op de opbrengst van de installaties. Als de zonnepanelen in twintig jaar minder dan 95 procent van de opbrengst leveren die Sungevity voorspeld heeft, dan betaalt het bedrijf het verschil terug aan de klant.

Bron: E.on, Sungevity | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)