08-05-2012 18:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de doorkoop van Helianthos aan HyET Solar is de zonnecellenfabrikant gered. Nuon heeft alle bedrijfsmiddelen aan HyET Solar verkocht. Hiermee is de doorstart van het Arnhemse Helianthos verzekerd.

Afgelopen maandag maakte energiebedrijf Nuon bekend dat Helianthos overgenomen is door HyET Solar. Het bedrijf wil met een team van 15 tot 20 medewerkers de technologie van Helianthos doorontwikkelen om de flexibele zonnecellen op korte termijn op grote schaal uit te brengen.

HyET Solar is een nieuw te vormen bedrijf in de groep van technologie-ondernemingen. Het team van HyET richt zich oorspronkelijk op onderzoek naar en de ontwikkeling van waterstof- en brandstofcellen en elektrochemische technologie.

Blij

Na een verloren strijd van Helianthos tegen de ontstane prijsdruk door de Chinese massaproductie van zonnepanelen heeft Nuon de zonnecellenfabrikant moeten veilen. Eerder hoopte investeringsmaatschappij Sustainable Innovation Ventures met zijn reddingsplan het stokje over te nemen om de geplande veiling te voorkomen.

Nuon gaf aan blij te zijn een investeerder te hebben gevonden om de doorstart mogelijk te maken.

Bron: ANP, Nuon

Foto: miri695