10-08-2015 09:18 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Sunport Energy ontwikkelt in Groningen een 120.000 zonnepanelen groot zonnepark. Het park komt op een terrein van 30 hectare bij de haven in Delfzijl.

Het plan voor de zonnecentrale van Sunport is in een ver gevorderd stadium van ontwikkeling, schrijft het Dagblad van het Noorden. De krant meldt ook dat energiebedrijf Eneco overweegt deel te nemen in het project. De ontwikkeling van het park vergt een investering van enkele tientallen miljoenen.

Volgens RTV Noord is er een akkoord voor de overname van de grond met Groningen Seaports, en is er door het ministerie van Economische Zaken een subsidie toegezegd. Mits er zich geen andere bezwaren aandienen verwacht Sunport het plan in het najaar volledig rond te hebben.

Grootste zonneparken van Nederland

Op dit moment is een zonnepark dat ontwikkelaar Powerfield plaatst in de gemeente Leek, eveneens in Groningen, met 15 megawatt de grootste zonnecentrale van het land. Als de bouw van het zonnepark van Sunport doorgaat, wordt dat project dubbel zo groot.

In juni 2015 werd in een week tijd de ontwikkeling van vier grote zonneparken in Nederland goedgekeurd. Die parken hadden samen een omvang van net iets meer dan 120.000 zonnepanelen.

Bron: Dagblad van het Noorden, RTV Noord | Foto: dirvish, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)