09-09-2015 09:23 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Global Solar Investments (GSI) uit Heerenveen heeft een opdracht ontvangen voor 4 grote zonneparken in het West-Afrikaanse land Benin.

Dat schrijft de Leeuwarder Courant. De megaklus voor GSI betreft in totaal 140 megawatt aan zonnepanelen. Een van 100 megawatt, een van 20 en twee van 10 megawatt. Binnen twee jaar moeten de zonneparken duurzame stroom leveren in Benin.

De stichting Millennium Challenge Corporation financiert het project. GSI voert de volledige projectontwikkeling en installatie van de parken uit.

Omrop Fryslan sprak Fedde Pronk, CEO van Global Solar Investments, woensdag. Pronk is aanwezig bij de ondertekening van de contracten tussen het Afrikaanse land en de Millenium Challenge Corporation, in het Amerikaanse Witte Huis. Ook de Amerikaanse vicepresident Joe Biden is bij de ceremonie aanwezig.

Wereldwijd actief

Het Heerenveense bedrijf zegt op zijn website op vrijwel alle continenten actief te zijn met zonne-energieprojecten. Naast het hoofdkantoor in Heerenveen heeft het kantoren in China, Indonesië en op Bonaire.

GSI voert projecten uit op de schaal van 200 kilowatt tot 120 megawatt aan geïnstalleerd vermogen. Global Solar Investments zegt de hele keten te beheersen, van inkoop en transport van de zonnepanelen tot onderhoud en facturatie.

Bron: Leeuwarder Courant, Omrop Fryslan | Foto: Lance Cheung, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)