29-01-2013 13:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Minister Henk Kamp van Economische Zaken brengt donderdag en vrijdag een bezoek aan Duitsland om de samenwerking op energiegebied te intensiveren. Duurzame energie staat hoog op de agenda.

Verder zal Kamp in Berlijn met zijn Duitse collega's Peter Altmaier (Milieu) en Philipp Rösler (Economische Zaken) spreken over onderwerpen als leveringszekerheid en infrastructuur. Ook ontmoet hij de top van de Duitse energiebedrijven. Vertegenwoordigers van Nederlandse energiebedrijven die actief zijn in Duitsland, zoals TenneT en Gasunie, zijn hierbij aanwezig.

Duitsland besloot onder de noemer Energiewende in 2011 afscheid te nemen van kernenergie en het gebruik van duurzame energie versneld te verhogen. Inmiddels wordt bijna een kwart van de elektriciteit in Duitsland duurzaam opgewekt. In Nederland is dat ongeveer 10 procent.

Nederland is op energiegebied nauw verbonden met Duitsland. Zo is het Duitse E.On actief in Nederland als energieleverancier. De Nederlandse netbeheerder TenneT verzorgt de aansluiting van diverse grote windmolenpark in Duitse wateren aan het vaste net.

Bron: ANP

Foto: Piet Plaat