15-09-2015 18:07 | Door: Thijs ten Brinck

De korting op de energiebelasting voor mensen die samen in zonneparken investeren gaat omhoog van € 0,075 naar € 0,09 per opgewekte kilowattuur.

Dat schrijft de Telegraaf. In de op Prinsjesdag 2015 gepresenteerde miljoenennota komt het kabinet tegemoet aan de wens van duurzame energiecoöperaties die samen hernieuwbare energieprojecten willen opzetten.

Postcoderoos

Onder voorwaarden is het voor burgers mogelijk om samen te investeren in bijvoorbeeld een lokaal zonnepark of een dak vol zonnepanelen op een school of sporthal. Onder deze postcoderegeling gelden kortingen op de energiebelasting als huishoudens investeren in een duurzaam energieproject in het eigen postcodegebied of in aangrenzende postcodes.

De huidige stimuleringsmaatregel bleek voor veel projecten te beperkt om een businesscase rond te krijgen. Het grootste postcoderoosproject tot nu toe ligt op een tennishal in Haarlem. Energiecoöperatie DE Ramplaan investeerde hier in 340 kilowatt aan zonnepanelen.

Met de extra belastingkorting van 1,5 eurocent kunnen deelnemers in een postcoderoosproject volgens de Telegraaf tot € 200 per jaar op de energierekening besparen.

Bron: Telegraaf, Solar Magazine | Foto: Som Energia Cooperativa, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)