01-02-2013 11:37 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse crowdfunder Mosaic heeft een investeringscommissie opgericht met als doel om sneller zonne-energieprojecten van de grond te krijgen.

Het crowdfundingbedrijf Mosaic is een samenwerking aangegaan met zestien verschillende partners. Twee daarvan zijn kredietbeoordelaar Standard & Poor’s en industrieel DuPont. Ze hebben samen een kredietrating voor zonneprojecten ontwikkeld. Hierdoor moet het investeringsrisico afnemen, waardoor investeerders sneller besluiten om in een project te stappen.

In de investeringscommissie zitten ook advocaten, technische experts, verzekeringsexperts én een bankier van de Rabobank met jarenlange ervaring in de hernieuwbare energiesector. De commissie evalueert alle projecten voordat wordt besloten om het beschikbaar te maken voor investeringen.

Succes

Voor de eerste zonne-energieprojecten in Californië, Arizona en New Jersey werd dankzij deze opzet binnen de kortste keren een totaalbedrag van $1.1 mln (€808.000) door 700 investeerders bij elkaar gebracht. Op dit moment is er een nieuw project gaande in New York en wederom Californië.

Mosaic baarde eerder deze maand opzien door via crowdfunding binnen een dag $313.000 (€240.000) voor vier verschillende projecten bij elkaar te krijgen. Het bedrijf bood inwoners van Californië en New York aan om tegen een rendement van 4.5 procent per jaar te investeren in zonnepanelen, die vervolgens op hun eigen huis worden geplaatst.

Bron: Energy Manager Today

Foto: A. Zut