18-09-2015 19:06 | Door: Thijs ten Brinck

Tesla heeft bekend gemaakt zijn Powerwall-thuisaccusystemen voor het eerst in Australië uit te leveren. Nog voor het eind van 2015 kunnen Australiërs de eerste zonnestroom thuis opslaan.

Business Insider Australia schrijft dat Tesla de opslagsystemen in Australië onder meer via een groot energiebedrijf en installateurs van zonnepanelen aan de man brengt. In de komende weken maken deze partners de prijzen van de Powerwall-accu’s bekend. De eerste systemen zijn dan nog voor het eind van het jaar bij Australische huishoudens geïnstalleerd.

Bij de lancering in mei 2015 is bekend gemaakt dat de kale prijs van een Powerwall met een capaciteit van 7 kilowattuur $ 3.000 is. Tesla’s lokale partners stellen de installatiekosten vast en bepalen hun eigen marge.

Grote vraag

De Powerwall-accu’s en de grotere Powerpack-opslagsystemen voor de industrie zijn enthousiast ontvangen. Tesla-topman Elon Musk claimde in augustus 2015 al voor meer dan € 1 mrd aan reserveringen te hebben ontvangen.

Australië, Duitsland en de Verenigde Staten zijn eerder genoemd als focusmarkten voor de accupakketten. In het zonnige Australië zijn de teruglevertarieven voor zonnestroom relatief laag. Dat maakt het lokaal opslaan van overschotten aan duurzame energie extra aantrekkelijk. 

Bron: Mashable, Business Insider | Foto: Hai Linh Truong, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)