25-02-2013 11:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

 

Apple heeft een innovatie gepatenteerd die een zonnepaneel en aanraaksensor integreert voor iPhones, iPods en iPads.

De technologie is zeer welkom, omdat telefoonschermen steeds meer energie vragen en batterijtechnologie achterblijft. Door de uitvinding gaat de accu langer mee.

In plaats van de zonnecellen los op het mobieltje te plaatsen zijn deze geïntegreerd in het ontwerp. De uitvinding ziet wanneer een gebruiker het mobieltje wil aanraken en schakelt dan over op ‘sensormodus’. Als de gebruiker zijn vinger weer van het mobieltje haalt, schakelt dat weer over op ‘zonnepaneelmodus’.

Dit heeft wat weg van de werking van het scherm van een iPhone, dat op sluimerstand gaat als de gebruiker het dicht bij zijn oor houdt. Op deze manier kan die niet per ongeluk de ophangknop indrukken.

Toekomstmuziek

Hoewel het patent alleen de functie van een zonnepaneel en sensor omschrijft, is de stap naar de combinatie van een zonnepaneel, sensor én beeldscherm niet ver weg. Hiervoor moet de technologie wel doorzichtig kunnen worden gemaakt.

De technologie zal waarschijnlijk nog niet verwerkt worden in de nieuwe iPhone, maar kan er wel voor zorgen dat deze nog dunner wordt.

Bron: Greenbiz

Foto: Orangeacid via Flickr.com