19-10-2015 07:58 | Door: Dimitri Reijerman

BMW heeft een contract gesloten met een leverancier van biogas voor de levering van groen gas aan een Zuid-Afrikaanse fabriek. Het biogas wordt verkregen via mestvergisting. 

De assemblagefabriek van BMW, 80 kilometer ten noordwesten van de Zuid-Afrikaanse hoofdstad Pretoria, zal minimaal 4,4 megawatt aan biogas inkopen bij BioWatt, meldt persbureau Bloomberg. Dit bedrijf produceert biogas op basis van de mest van de tienduizenden runderen in het gebied. BioWatt vergist ook ander organisch afval.

Met de overeenkomst haalt de fabriek circa 25 à 30 procent van zijn energieverbruik uit hernieuwbare energie. BMW koopt naar eigen zeggen wereldwijd al 51 procent van zijn energie in bij duurzame energieproducenten.

Stabielere stroomtoevoer

Naast de milieuvoordelen heeft het afnemen van lokaal geproduceerd biogas nog een voordeel voor BMW: mocht het overbelaste en verouderde elektriciteitsnetwerk weer tijdelijk worden uitgeschakeld door staatsbedrijf Eskom, dan heeft de fabriek toch nog stroom via de leveringen van BioWatt.