18-07-2019 09:32 | Door: Joyce de Thouars

Rabobank is één van de vier partijen die energiebedrijf Eneco wil kopen. De bank heeft daarvoor een consortium gevormd met het Amerikaanse investeringsfonds KKR Infrastucture.

Eneco is nu nog in handen van 44 gemeenten, waarvan Rotterdam met 33 procent de grootste aandeelhouder is. De verkoop, die via een gecontroleerde veiling plaatsvindt, moet begin 2020 beklonken zijn. Het energiebedrijf zal naar verwachting ongeveer € 3 mrd opbrengen.

Green Leaders presentator Paul van Liempt interviewde voor de podcast Eneco-topman Ruud Sondag. Luister hieronder naar de podcast en abonneer je voor meer Green Leaders podcasts op Spotify of Soundcloud.

Energietransitie

De andere potentiële bieders zijn een consortium van Shell met pensioenbelegger PGGM, het Japanse Mitsubishi en de Australische investeerder Macquarie Infrastructure. Eerder was al bekend dat KKR was geselecteerd om een bod uit te brengen. Uit de berichtgeving van verschillende nationale media werd gisteren duidelijk dat de durfinvesteerder dit samen met Rabobank doet.

Samenwerking Rabobank en Eneco

In een eerder interview met DuurzaamBedrijfsleven vertelde Rabobank dat zij 'de huisbankier van de energietransitie' wil zijn. Een samenwerking met Eneco zou daar goed bij passen. Het energiebedrijf investeert bijvoorbeeld fors in windmolenparken op zee.

Lees ook:

Foto: Adobe Stock