29-06-2020 16:33 | Door: Advertorial

De meeste organisaties benaderen de energietransitie vanuit hun eigen perspectief of businesscase, terwijl er juist een integrale aanpak nodig is. Het Energietraineeship leidt jong talent op vanuit die integrale aanpak, door hen kennis te laten maken met verschillende organisaties en disciplines. Sluit jouw bedrijf zich ook aan?

De energietransitie is complex. Er zijn veel verschillende organisaties en disciplines bij betrokken. Vooralsnog werken die vanuit hun eigen eilandjes aan oplossingen. Voor een succesvolle energietransitie is het belangrijk dat jong talent niet vanuit één perspectief wordt opgeleid, maar een brede blik op de energietransitie ontwikkelt. Dat is precies wat het Nationaal Energietraineeship doet.

Het Nationaal Energietraineeship

Tijdens het traineeship werken jonge talenten vier dagen per week bij één van de deelnemende organisaties. Hier leren zij alles over het reilen en zeilen van een bedrijf dat middenin de energietransitie staat. De vijfde dag is de traineedag, waarop trainees aan hun persoonlijke ontwikkeling werken door trainingen, intervisie, coaching en keynotes van gastsprekers uit de praktijk.

Daarnaast leren de trainees om integraal samen te werken aan uitdagende projecten bij de deelnemende organisaties. Zo leren ze naast hun eigen bedrijf ook andere organisaties binnen het werkveld van de energietransitie kennen. Ze krijgen inzicht in de verschillende belangen en werkwijzen. Dit draagt bij aan een integrale aanpak van de verschillende vraagstukken in de energietransitie.

Meer over het traineeship

Wat levert het op?

Het Nationaal Energietraineeship richt zich op overheden en bedrijven uit de energiesector, de industrie en de gebouwde omgeving. Voor jou als deelnemende organisaties levert het op:

  • Een kans om jong talent aan te trekken
  • Een frisse blik op vraagstukken die relevant zijn voor jouw organisatie
  • Begeleiding voor trainees in hun professionele én persoonlijke ontwikkeling
  • Toegang tot een netwerk van bedrijven die vooroplopen in de energietransitie

Deze organisaties gingen je voor

Is jouw bedrijf op zoek naar gemotiveerde talenten? Vanaf 1 oktober hebben we weer een enthousiaste pool van talenten klaarstaan die graag een bijdrage willen leveren aan de energietransitie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Beeld: Nationaal Energietraineeship