07-03-2013 10:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Een verdienmodel dat niet alleen financiële, maar ook andere vormen van waarde creëert. Voor onderzoek is de Radboud Universiteit op zoek naar succesvolle ondernemers.

De Nijmeegse universiteit zoekt naar ‘Nieuwe Business Modellen’: verdienmodellen waarin nieuwe vormen van waardecreatie centraal staan. Niet alleen geld, maar ook tijd, energie of zorg vormen de basis voor die modellen.

Het onderzoek van de Radboud Universiteit bouwt voort op een eerder onderzoek naar duurzame verdienmodellen. Dat resulteerde in een working paper waarin drie categorieën van waardecreatie werden geïdentificeerd.

Het onderzoek gaat nu een tweede fase in met als doel het verzamelen van innovatieve praktijken. Dat moet leiden tot een tweede rapport met uitkomsten om opnieuw te delen.

Gratis toegang

De Radboud Universiteit is voor het tweede deel op zoek naar projecten, bedrijven, of coöperaties die een nieuw verdienmodel belichamen. Aanmelden kan via de website van het onderzoek en leidt mogelijk tot een uitnodiging voor een interview.

Initiatieven die worden uitgenodigd aan het onderzoek krijgen gratis toegang tot de slotconferentie op 28 juni (kosten €125 euro per persoon). Wees er dus tijdig bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 mei.

Foto: Beck Tench via Flickr.com