08-12-2015 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

Het Nederlandse crowdfundingplatform Oneplanetcrowd heeft met een eigen inzamelactie € 1 mln opgehaald. Het bedrijf wil het geld inzetten voor verdere groei binnen Europa.

De inzamelactie begon in oktober waarbij Oneplanetcrowd op zoek was naar € 250.000. Inmiddels hebben bijna vierhonderd investeerders € 1 mln in de onderneming geïnvesteerd. De opbrengsten wil het crowdfundingplatform inzetten om verdere groei te financieren.

Oneplanetcrowd heeft de ambitie om uit te groeien tot het grootste duurzame crowdfundingplatform van Europa. Met het geld denkt het platform dit streven waar te kunnen maken. Momenteel is het al actief in Duitsland, België en Nederland. Ook wil Oneplanetcrowd verder professionaliseren.

Investeerders hebben het geld gegeven in de vorm van een de converteerbare lening. Dit biedt de kans om de lening later om te zetten naar aandelen in Oneplanetcrowd.

'Dubbel rendement'

Oneplanetcrowd stelt dat cijfers aantonen dat het financieel rendement van duurzaam belegd geld vergelijkbaar is met niet-duurzame beleggingen en dat het daarnaast een positief rendement oplevert voor mens en milieu. Sinds de start van het platform is via crowdfunding € 7 mln aan kapitaal opgehaald voor in totaal 114 projecten.

Bron: Oneplanetcrowd | Foto: NASA