15-12-2015 12:30 | Door: Erik Verheggen

De ASN Bank geeft duurzame, sociale projecten de mogelijkheid zich aan te melden voor crowdfunding. Dat doet de bank via het eigen platform ‘Crowdfunding VDWVM’.

Het platform wordt onderdeel van de online community Voordewereldvanmorgen.nl en is een samenwerking met het duurzame crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. In eerste instantie komen vier tot zes projecten voor financiering door middel van crowdfunding in aanmerking.

“De samenwerking tussen Oneplanetcrowd, ASN Bank en Voordewereldvanmorgen.nl brengt projecteigenaren in contact met de community van VDWVM, de achterban van de ASN Bank en de expertise van Oneplanetcrowd”, zegt Asceline Groot, verantwoordelijk voor Voordewereldvanmorgen.nl bij de ASN Bank.

Businesscases

Oneplanetcrowd biedt via Voordewereldvanmorgen.nl de mogelijkheden voor crowdfunding. Ook beoordeelt Oneplanetcrowd de businesscases en begeleidt het de campagnes. Via Voordewereldvanmorgen.nl kunnen de projecten zich aanmelden en aan het publiek presenteren.

Projecteigenaars kunnen zich op het platform aanmelden voor drie vormen van crowdfunding: donaties, voorverkoop en leningen. Elk project kan maximaal € 50.000 ophalen.

De voorstellen moeten voldoen aan de duurzaamheidscriteria van de ASN Bank. Ook moeten ze passen binnen de duurzame thema’s van het platform Voordewereldvanmorgen.nl.

Bron: ASN Bank | Foto: 24oranges.nl, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)