17-12-2015 12:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse investeringsfonds Apollo Global Management investeert $ 650 mln in zonne-energiebedrijf Sungevity. Met deze investering kan Sungevity in de Verenigde Staten tientallen zonnestroomprojecten realiseren.

Om de projecten te realiseren heeft het zonne-energiebedrijf in totaal $ 850 mln aan investeringen gekregen. Naast het bedrag van investeringsbedrijf AGM hebben meerdere bedrijven samen een investering van $ 200 mln in het project gedaan. De zonnepanelen die geplaatst worden, gaan per project tussen de 20 kilowatt en 300 kilowatt opleveren. In een tijdsbestek van drie jaar zal er 400 megawatt aan zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Sungevity in Nederland

In Nederland is de zonnepanelenenergie-leverancier Sungevity initiatiefnemer van de ‘Schooldakrevolutie’. Met dit initiatief wil het bedrijf samen met andere organisaties tot 2020 minstens 50 procent van de basisscholen en middelbare scholen voorzien van zonne-energie.

Daarnaast werkt Sungevity sinds 2014 samen met energiebedrijf E.on. E.on besloot in 2015 alle fossiele energieactiviteiten in Duitsland af te stoten.

 

Bron: Greentechmedia, Sungevity | Foto: Wijkvereniging Tuinwijk, via Flickr Creative Commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)